Eerste ‘Heel DeventerABCD’-update!

Eerste ‘Heel DeventerABCD’-update!

We houden je graag een paar keer per jaar op de hoogte van alle ABCD-ontwikkelingen in onze prachtige stad Deventer. Dat doen we met korte berichtjes; klik op de link voor meer informatie! Dan blijf je op de hoogte.

SAVE THE DATE! Tweede editie ABCD-festival op 6 juli in de Gasfabriek
Wat was het een fijne dag vorig jaar! Heerlijk weer, inspirerende sprekers, interessante workshops, lekker eten, goed gezelschap… Op die voet gaan we verder. Pak je agenda en zet erin: donderdag 6 juli ABCD-festival Deventer! Weer in de Gasfabriek, maar deze keer van 13:00-21:00 uur. Met een middag- en een avonddeel dus, zodat iedereen erbij kan zijn. Meer informatie volgt snel.

Leen een Praatpot
Ben je bij een van de ABCD-Pressurecookers geweest, dan ken je de Praatpotten al! Glazen potten met kaartjes waarop vragen staan die zorgen voor een open, rijk en ‘ander’ gesprek. Ideaal voor ABCD-sessies, maar ook om voor leuke gesprekken in je buurt of bij teambijeenkomsten! Ze zijn vanaf nu voor iedereen te leen. Stuur een mailtje naar deventerabcd@rastergroep.nl. Je krijgt er een handleiding én een ABCD-samenvatting bij. Hier lees je meer!

ABCD-Pressurecookers
Wat waren het drie mooie bijeenkomsten; de ABCD-Pressurecookers. Joop Hofman nam alle deelnemers in een uurtje mee door de belangrijkste ABCD-principes. Daarna gingen de Praatpotten rond voor mooie gesprekken tussen de deelnemers. Was je er niet bij en wil je de Powerpoint van Joop even doornemen? Of een verslag van de eerste sessies lezen? Dat kan hier.

Eerste Buur-Etentje in de Vijfhoek / Colmschate-Noord
ABCD is een continu leerproces. Dat betekent voortdurend reflecteren op je eigen handelen en samen leren. Dat deden verschillende beroepskrachten in de Vijfhoek / Colmschate-Noord. Er was een signaal dat bewoners Buurtbemiddeling maar weinig inschakelden. Ze wilden daar zelf iets mee gaan doen, maar bedachten ineens: laten we het eerst eens met de bewoners bespreken. Heel ABCD dus! Lees hier de rijke opbrengsten van dit eerste Buur-Etentje!

Maak DeventerABCD zélf mee!
Heb je zelf een mooi verhaal? Een idee of initiatief? Wil je een bijdrage leveren aan het ABCD-festival op 6 juli? Laat het weten! Mail Eelco via deventerabcd@rastergroep.nl.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven