Publicaties

Publicaties

Op deze pagina verzamelen we allerlei publicaties die bewoners en beroepskrachten maken. Wil je er zelf een toevoegen? Mail dan met Eelco Visser: deventerabcd@rastergroep.nl.

ABCD-Hamvraagkaarten
Leuk om te gebruiken! En… Deel je antwoorden op deze vragen met ons via deventerabcd@rastergroep.nl. Je kunt ze door op de plaatjes te klikken downloaden!

Handzame samenvatting ABCD
Er is ontzettend veel te zeggen, schrijven en lezen over ABCD. Onmogelijk om volledig te zijn. Dit document brengt de principes terug tot de kern. Leg deze bij ieder gesprek op tafel, en gebruik het als kompas om je denken en handelen te scherpen en richten. Maar vooral om bij elkaar te ontdekken wat er in de basis al is in de buurt, maar niet altijd zichtbaar is.
Download de samenvatting hier.

Buurtmaken met ABCD
Boekje vanuit het VSBfonds met veel praktijkvoorbeelden.
Via deze link gratis te bestellen!

Altijd Nieuw Gedoe!
Compleet ABCD boek vanuit LSA bewoners. Een ‘must read’ voor iedereen die het naadje van de ABCD-kous wil weten!
Bestel het boek hier.

ABCD: naar veerkrachtige gemeenschappen
Boek van Astrid Huygen en Kees Fortuin. Ze zijn ervan overtuigd dat een sterke gemeenschap het fundament is voor een veerkrachtige wijk. Ze gaan in dit boek op zoek naar bewijs hiervoor en wat dan dan betekent dat voor de rol van een gemeente en haar medewerkers in het bouwen aan een leefbare en veilige wijk.
Gratis hier te downloaden!