Doe je mee? Nieuwe ABCD-Pressurecooker, nu in de avonduren!

Doe je mee? Nieuwe ABCD-Pressurecooker, nu in de avonduren!

Op 3 juni jl. organiseerde Raster het eerste Deventer ABCD-festival. Liefst 150 bewoners en beroepskrachten maakten kennis met alles waar Asset Based Community Building voor staat. ABCD is wereldwijd de meest uitgewerkte vorm van community building. En dé manier waarop Raster, met iedereen die dat ook wil, graag bouwt aan sterke wijken en krachtige gemeenschappen! Op 15 december jl. organiseerden we twee ‘Pressurecookers’. Op verzoek bieden we er nog een in de avonduren aan.

Stap in de Pressurecooker
Op 7 maart ben je van 19:00-21:00 van harte welkom. We starten met een half uur inloop, met soep en broodjes. Daarna neemt ABCD-kopstuk Joop Hofman je in precies een uur mee in alles wat ABCD oplevert in, voor en door gemeenschappen. Waarbij vooral de waarde die een krachtige gemeenschap in zichzelf heeft, aan bod komt. Krachtige gemeenschappen zijn het antwoord op tal van maatschappelijke vraagstukken waar we ons momenteel voor gesteld zien. Zo toont onderzoek aan dat als je tenminste zes mensen in je buurt kent, je een significant grotere kans hebt op een prettig en gezond leven! Alle redenen om ons, als bewoners en beroepskrachten, hiervoor in te zetten. Na de sessie met Joop ontmoet je de andere deelnemers. In groepjes ga je met de ABCD-Praatpotten een ‘ander’ gesprek voeren. Want als je elkaar ontmoet, en in gesprek gaat, kan van het een het ander komen. Juist ook in samenwerking!

Dus… Ben je erbij?
We hopen je op 7 maart a.s. te ontmoeten bij Raster op Bureau Beestenmarkt aan de Brinkgreverweg 3! Meld je voor 1 maart aan via deventerabcd@rastergroep.nl. De kosten bedragen 20,00 euro voor beroepskrachten. Na aanmelding ontvang je een betaalverzoek. Deelname voor bewoners is kosteloos. Er kunnen maximaal 40 mensen aan deze avond meedoen.

Veel meer informatie over ABCD, community building en deze beweging vind je op www.deventerabcd.nl.

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven