Kom je op 7 maart meepraten, -doen en -eten?

Kom je op 7 maart meepraten, -doen en -eten?

In Deventer zetten heel veel bewoners zich in voor een fijne buurt. Zij organiseren activiteiten, of doen of werken er aan mee. Ze verbinden bewoners met elkaar en zorgen zo voor positieve reuring. Dat maakt het samenleven fijner en interessanter. Ben jij nou zelf zo iemand? Of wil je juist meer weten over hoe je, op jouw eigen manier, een verschil kunt maken? Kom dan op 7 maart meepraten, -doen en -eten!

Dan organiseert Raster van 19:00-21:00 uur een zogenaamde ‘ABCD-Pressurecooker’. ABCD is een manier waarop actieve bewoners én beroepskrachten sámen een verschil kunnen maken in een dorp, wijk of buurt. Daarbij draait het om het benutten van alles wat er al in een wijk en bij wijkbewoners aanwezig is. Want dat is enorm veel! Denk aan mooie plekken, maar vooral ook aan alle kennis, kunde, talenten, ideeën en verlangens die jij en je buurtgenoten hebben. De kunst is om elkaar te leren kennen en dit alles bij elkaar te ontdekken. Dan kun je er samen wat mee gaan doen.

Eten, Joop Hofman en Praatpotten
Op 7 maart starten we met een half uur inloop, met soep en broodjes. Daarna neemt Joop Hofman, die alles weet van deze ‘ABCD-benadering’ je in een uur mee in alles wat het oplevert in, voor en door buurtgemeenschappen. Waarbij je vooral meer te weten komt over wat de waarde van een krachtige gemeenschap eigenlijk is. Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat als je tenminste zes mensen in je buurt kent, je een grotere kans hebt op een lang, prettig en gezond leven! Alle reden om ons hier, als bewoners en beroepskrachten, voor in te zetten toch? Na het verhaal van Joop ga je met andere bewoners en beroepskrachten in gesprek. Daarvoor gebruiken we de vragen in speciale Praatpotten. Die zorgen zeker voor een bijzonder gesprek.

Ben je erbij?
We hopen je op 7 maart a.s. te mogen ontmoeten bij Raster, op Bureau Beestenmarkt aan de Brinkgreverweg 3! Meld je voor 1 maart aan via deventerabcd@rastergroep.nl. Deelname voor bewoners is kosteloos. Er kunnen 40 mensen aan deze avond meedoen.

Veel meer informatie over ABCD, community building en deze beweging vind je op www.deventerabcd.nl.